Hypoglycemie is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel abnormaal laag is. Het kan optreden bij mensen met diabetes die insuline of andere medicijnen gebruiken om hun bloedsuikerspiegel te verlagen.
De veelvoorkomende oorzaken van hypoglycemie zijn:
Symptomen van hypoglycemie kunnen zijn: trillen, zweten, duizeligheid, verwardheid, hoofdpijn en een snelle hartslag.
Het behandelen van hypoglycemie omvat het consumeren van koolhydraten, zoals vruchtensap, suikerhoudende dranken of glucose-tabletten, om snel de bloedsuikerspiegel te verhogen. Als de persoon bewusteloos is of niet in staat is om te slikken, kan een glucagon-injectie nodig zijn om de bloedsuikerspiegel te verhogen.
Het is belangrijk om regelmatig je bloedsuikerspiegel te controleren als je diabetes hebt en om maaltijden en medicatie op tijd in te nemen om hypoglycemie te voorkomen. Als je regelmatig last hebt van hypoglycemie, is het raadzaam om dit te bespreken met je arts om de oorzaak te achterhalen en de behandeling aan te passen indien nodig.
Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!