Aandoeningen

Maagkanker

Maagkanker, ook bekend als maagcarcinoom, is een vorm van kanker die begint in de maag, het orgaan dat voedsel verwerkt en verteert. Het ontstaat wanneer gezonde cellen in de maag ongecontroleerd groeien en tumoren vormen.

Het bewustzijn van risicofactoren, zoals infectie met Helicobacter pylori-bacteriën, roken, voeding en genetische aanleg, is van vitaal belang voor de preventie van maagkanker. Symptomen in de vroege stadia zijn vaak subtiel, zoals indigestie, buikpijn en verminderde eetlust. Om maagkanker vroeg te detecteren en de prognose te verbeteren, is gastroscopie, een endoscopische procedure, essentieel.

De behandeling van maagkanker is afhankelijk van het stadium van de ziekte en de algehele gezondheid van de patiënt. Chirurgie, chemotherapie en bestralingstherapie zijn enkele van de behandelingsmogelijkheden. Vroege detectie is van cruciaal belang voor een gunstiger resultaat, aangezien maagkanker vaak pas in een vergevorderd stadium wordt ontdekt.

Als je vragen hebt over maagkanker, risico-inschatting, symptomen of gastroscopie, neem dan contact op met je arts of een specialist op het gebied van gastro-enterologie of oncologie. Ze zijn er om je te begeleiden en te helpen bij het nemen van de juiste stappen voor je maaggezondheid en vroege detectie van mogelijke problemen.

Medische diensten

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!