Behandeling

Chemotherapie

Chemotherapie is een behandeling die wordt gebruikt om kankercellen te vernietigen of te remmen. Het maakt gebruik van medicijnen, die cytostatica worden genoemd, om kankercellen aan te vallen en te vernietigen.

Hoe werkt het? De medicijnen worden meestal via een poortkatheter in een ader toegediend, maar ze kunnen ook in de vorm van pillen worden ingenomen. Ze circuleren door het hele lichaam en richten zich op snel delende cellen, waaronder kankercellen.

Bijwerkingen kunnen optreden, omdat chemotherapie ook gezonde snel delende cellen in het lichaam kan beïnvloeden, zoals cellen in de maag, het haar en het beenmerg.

De behandeling kan variëren in duur en frequentie, afhankelijk van het type kanker en de individuele behoeften van de patiënt.

Het doel van chemotherapie kan genezing zijn, het vertragen van de groei van kankercellen of het verlichten van symptomen. Het behandelingsplan wordt meestal bepaald door een team van medische professionals.

Medische diensten

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!